Monitoring DDD/ HACCP

Wdrożenie monitoringu HACCP jest obowiązkiem dotyczącym wszystkich firm i zakładów, które mają do czynienia z żywnością, nawet w ograniczonym stopniu. Dzięki temu konsumenci zyskują gwarancję, że żywność jest bezpieczna i wolna od zagrożeń związanych ze szkodnikami. Zapraszamy do współpracy firmy - posiadamy doświadczenie, które sprawi, że monitoring będzie efektywny!

HACCP

Monitoring DDD/ HACCP

Czym jest HACCP

Ochrona przed szkodnikami HACCP to wymóg prawny narzucony przez Unię Europejską, który zobowiązuje do cyklicznej analizy możliwych zagrożeń w firmie oraz wdażania odpowiedniej profilaktyki przeciw szkodnikom.

Dzięki regularnemu przeglądniu wszystkich miejsc zagrożonych szkodnikami łatwo zapobiec ich pojawieniu się i rozprzestrzenieniu.

Cele programu HACCP

Program ma zapewniać bezpieczeństwo żywności na każdym etapie produkcji i transportu oraz jej konsumentom.

W jego ramach przewiduje się możliwe zagrożenia szkodnikami i wdraża profilaktykę; identyfikuje się miejsca, gdzie mogą się pojawić oraz wyznacza zasady zachowania obowiązujące pracowników.

Jak działamy?

Działania w ramach monitoringu HACCP dla każdej firmy ustalamy indywidualnie. Są to:

  • uzyskanie jak najwięcej informacji o firmie,
  • wyznaczenie koordynatora,
  • regularny monitoring obecności szkodników,
  • przegląd pułapek.

W monitoringu HACCP bardzo ważna jest systematyczność i regularność. Koordynator pojawi się w Państwa firmie zawsze w wyznaczonym terminie. Oprócz tego jesteśmy do Państwa dyspozycji 24h/ dobę. Jak tylko zauważą Państwo szkodniki, mogą się Państwo z nami natychmiast kontaktować - zwlekanie niesie ryzyko ich rozprzestrzenienia.

Podstawą jest ustalenie tzw. wymogów wstępnych HACCP. Jest to ogół procedur, dobrych zachowań i zaleceń, których wdrożenie i przestrzeganie przez wszystkich pracowników jest gwarancją bezpieczeństwa żywności, a wszystkie czynności z nią związane są zgodne z wymogami. Należą do nich:

  • szkolenia personelu,
  • higiena osobista,
  • czyszczenie i dezynfekcja,
  • zwalczanie szkodników.

System HACCP jest projektowany z uwzględnieniem potrzeb konkretnej firmy. Ustalamy go tak, aby nie był jedynie odpowiedzią na kolejny obowiązek prawny, lecz żeby faktycznie działał i gwarantował bezpieczeństwo od szkodników. Wykrycie przez konsumentów szkodników lub ich śladów w jedzeniu jest nie tylko zagrożeniem dla ich zdrowia, dla firmy może być katastrofalne w skutkach wizerunkowych - obowiązku tego nie można lekceważyć.

Gorąco zapraszamy do współpracy!

Ceny usług monitoringu DDD/ HACCP ustalamy indywidualnie

22

Lat doświadczenia

100

procent skuteczności

Monitoring HACCP jest obowiązkiem prawnym nałożonym na firmy i przedsiębiorstwa, których działalność związana jest z produkcją, przetwarzaniem, magazynowaniem, transportowaniem i obrotem żywnością. Dobrze powierzyć go sprawdzonej firmie!

Gdzie świadczymy
nasze usługi?

Nasze usługi świadczymy na terenie miast

Gdańsk, Sopot, Gdynia, Rumia, Reda, Wejherowo, Puck, Władysławowo, Jastrzębia Góra, Karwia, Jastarnia, Jurata, Hel, Rotmanka, Kosakowo, Krokowa, Mosty, Żarnowiec, Przyjaźń, Żukowo, Kartuzy, Banino, Starogard Gdański, Zblewo, Pruszcz Gdański, Nowy Dwór Gdański, Tczew, Skarszewy, Gniew, Pelplin, Nowe, Cedry Wielkie, Kolbudy,Przywidz, Pszczółki, Suchy Dąb, Trąbki Wielkie, Gniewino, Linia, Luzino, Łęczyce, Szemud, Przodkowo, Sierakowice, Somonino, Stężyca, Sulęczyno, Nowy Staw, Lichnowy, Malbork, Miłoradz, Stare Pole, Malbork,Dziemiany, Karsin, Kościerzyna, Liniewo, Lipusz, Nowa Karczma, Stara Kiszewa, Elbląg, Dzierzgoń, Sztum, Kwidzyn, Grudziądz, Świecie, Mikoszewo, Jantar, Krynica Morska, Sztutowo, Sobieszewo, Świbno, Kąty Rybackie, Przegalina, Lębork, Łebcz, Bolszewo, Łeba, Pinczyn, Osiek, Tuchola, Czersk, Chojnice, Bytów, Mechelinki, Rewa, Pasłęk, Wdzydze Kiszewskie, Brusy, Człuchów, Słupsk, Ustka i wiele innych.
Mapa zasięgu usług BIOS Gdańsk
Gdańsk, Trójmiasto
P.H.U. BIOS
Niektóre zlecenia
realizujemy na terenie
całej Polski